Gezellig bewegen voor iedereen op leeftijd

25 augustus 2017

In de eerste week van september starten de activiteiten van het Beweegaanbod Vitaliteit van Spurd. Deze zijn speciaal voor Purmerenders op leeftijd en gericht op de lichamelijke mogelijkheden van de deelnemers. In de lessen werkt men aan conditie en lenigheid. Een gratis proefles om de groep en de betreffende activiteit te ervaren is mogelijk, behalve WaterGymnastiek en ZALM (Zwemmen Actief Leven Model) in het Leeghwaterbad. Door bewegen in een gezellige sfeer krijgen de deelnemers meer energie.

Manager Johan Ram van Spurd: “Er is nog plaats in bijna alle groepen. Bijvoorbeeld bij de lessen ConditieGym/aerobics op woensdagavond, sportief wandelen op dinsdagochtend, Fifty Fit en bij Meer Bewegen voor Ouderen.” Naast de activiteiten in zalen en in de buitenlucht zijn er ook activiteiten in het Leeghwaterbad. Het water zorgt ervoor dat de oefeningen de gewrichten minimaal belasten. Een zwemdiploma is niet nodig, want het water komt tot borsthoogte.

Prijzen
Het Beweegaanbod Vitaliteit staat op de website van Spurd. De kosten per les variëren van € 3,40 tot € 5,50. Vanwege de maatschappelijke taak houdt Spurd de deelnameprijs laag. Betaling is, behalve voor WaterGymnastiek en ZALM, via een automatische incasso steeds voor ongeveer vijftien lessen. Het is mogelijk dat de ziektekostenverzekering een deel van het lesgeld vergoedt. Neem hiervoor contact op met de zorgverzekeraar. Inwoners van Purmerend kunnen, als zij aan de voorwaarden voldoen, een beroep doen op de regeling Meerdoen van de gemeente Purmerend.
Het aanvragen van een proefles of inschrijven voor een activiteit kan op werkdagen; telefoonnummer 0299 418100 of per e-mail naar vitaliteit@spurd.nl.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *