Geen bouwvak voor stratenmakers in Weidevenne

15 augustus 2017

Terwijl veel bouwvakkers tijdens de bouwvak op verre warme stranden verblijven, staan stratenmakers in de Loirestraat ook in het mulle zand, maar dan met de werkschoenen nog aan. Niks vakantie in tropische oorden, maar in rap tempo het werk afmaken.

Het is voor de firma Van Wijk uit Aalsmeer de eerste klus in Purmerend en niet meteen een makkelijke. Lars van Wijk (zoon van de directeur) is druk bezig met het aanvoeren van materiaal met een apparaat dat een kruising lijkt tussen een groot uitgevallen heftruck en een kraan. Lars: “De eerste week hadden we wat tegenslag, maar nu zit de gang erin. Dat moet ook wel, want als na de vakantie de school (obs De Weidevogels) weer begint moet de straat er piekfijn bijliggen en iedereen weer netjes kunnen parkeren.” De stratenmakers maken extra uren en zelfs op zaterdagen wordt er doorgewerkt.

Nog een klus
De gang zit er goed in, ‘maar’, laat Lars weten,”de vakantiekoffers moeten nog even in de kast blijven, want ook bij obs De Nieuwe Wereld aan de Yellowstone ligt een klus te wachten. Daar is het schoolplein nu nog een zandvlakte en bij het begin van het nieuwe schooljaar moeten de kinderen weer op een piekfijn plein kunnen spelen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *