Feest in Robiniastate

13 september 2017

Burgemeester Don Bijl bracht op woensdag 13 september een felicitatiebezoek aan het echtpaar Jaap en Bep Broers-Dekker. Op 11 september waren zij 60 jaar getrouwd. Jaap (92) is geboren in Ilpendam en Bep (87) in Alkmaar.

Ze leerden elkaar kennen tijdens een dansavond op tweede kerstdag in Purmerend. Na twee jaar ging het stel trouwen. Na hun trouwen zijn zij gaan wonen op de boerderij in de Purmer waar Jaap geboren is. In 1966 verhuisden ze naar Ilpendam. Weer later zijn zij verhuisd naar Purmerend, waar zij alweer zeven jaar met veel plezier wonen. Ze kregen vier kinderen en zijn inmiddels negen kleinkinderen rijker.

Koninklijke onderscheiding
Jaap is veehouder geweest, hij had het bedrijf van zijn vader in de Purmer overgenomen. Bep deed de zorg voor de kinderen het huishouden. Beiden zijn altijd maatschappelijk erg actief geweest. Jaap was onder andere erelid van de Ilpendamse fanfare en hoofdingeland (lid van het algemeen bestuur) van waterschap de Purmer. Hij ontving hiervoor een Koninklijke onderscheiding. Daarnaast was hij bestuurslid van bejaardenhuis Ilpenhof en mocht een gouden erespeld in ontvangst nemen van de Land– en Tuinbouwbond.

Samen gingen Jaap en Bep veel op vakantie. Hun reis naar Zuid-Afrika was hierbij wel de meest bijzondere. Het echtpaar heeft ook een hobby: samen bridgen. Om het jubileum te vieren gaan ze samen met alle kinderen en kleinkinderen dineren.
De redactie wenst hen nog vele jaren samen toe.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *